• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Sødt bagværk

    Kanelsnurrer med marcipan + Guide: Sådan snurrer du kanelsnurrer!!

    Af Louise | 27 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    kanelsnurrer

    Det her er min yndlingskage-bagværk nummer 1 og de bliver bagt med jævne mellemrum. Udover at smage virkelig rart, så er de simpelhen også bare mægtig fine.

    Den her weekend er min helt alene, kæresten får nemlig huset fuld af kammerater og så er jeg hurtigt smuttet (; Hvilket jeg også tror, at de sætter ret stor pris på hvis jeg skal være ærlig! Meeen jeg er dog blevet tvunget til en omgang kage eller to (ja, det er hårdt, at få sådan noget trukket ned over hovedet (; )

    Første omgang bagning blev de her lækre banditter, som jeg er sikker på nok skal vække glæde - jeg glæder mig i hvert fald en hel del til eftermiddagskaffen.

    Kanelsnurrer kan være lidt tricky, da det simpelthen er umuligt, at forklare på skrift, hvordan de skal snurres. Det er 100 måder, hvordan man snurrer på, så dem herunder er bare et udpluk. Jeg bruger altid metode 1 - den er nem (;

    Jeg havde egentlig planlagt en film, men det blev lidt umuligt, når jeg kun havde katten som assistent...
    I stedet blev det billeder, som jeg faktisk fik lavet til en video slas flashfilm. Jojo, man skal jo udfordre sig selv lidt indimellem.
    Og hvor er den film så? Ja, den kan ikke komme pænt op på bloggen og min tålmodighed er opbrugt for idag. Helt! Så guiden er helt enkle step-step billeder, der virker hver gang! 

    Vil du have en rigtig fin film-visning, finder du et link nederst i indlægget. Og min må I tænke jer til (;

    Relateret: De bedste Kanelsnegle

    Ellers er det vist ikke andet, at sige end;

    God fredag til alle (:

    .....Skal tænke på jer, når jeg sidder med kanelsnask helt om til ørerne (;

     

    kanelsnurrer med marcipan - opskrift på lækre kanelsnurrer

    Kanelsnurrer

    Print opskrift Pin opskrift
    Tilb. tid15 minutter minutter
    Antal: 14

    Ingredienser

    Dej

    • 35 g gær
    • 4 dl sødmælk
    • 150 g smør
    • 2 spsk sukker
    • 1 tsk salt
    • 1,5 tsk kardemomme
    • 1 æg
    • 700 g Hvedemel

    Remonce

    • 150 g smør
    • 150 g brun farin
    • 3 spsk kanel
    • 150 g marcipan
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Kom mælk og smør i en gryde og varm til op til smørret er smeltet.
    • Smuldr gæren i en skål og hæld den lune mælk/smør i - opløs gæren.
    • Tilsæt sukker, salt, kardemomme og æg og rør godt.
    • Tilsæt hvedemelet lidt efter lidt, mens du ælter dejen. Pas på med ikke, at tilsætte for meget mel - dejen skal være lidt klistret.
    • Ælt dejen i ca. 10 minutter til den slipper skålen og er blank og skinnende.
    • Kom et viskestykke over og lad den hæve 1 time.
    • Imens laves remoncen.
    • Bland smør, farin, kanel og marcipan i en skål. Pisk det sammen. Gøres nemmest med en håndmixer med dejkroge. Remoncen skal piskes helt ensartet.
    • Rul dejen ud til en firkant på ca. 50x60cm og 0,5 cm i tykkelse.
    • Smør remoncen ud i et jævnt lag på hele dejen
    • Fold dejen sammen på midten og tryk den lidt fast i kanterne (se billed)
    • Skær dejen i ca. 3 cm strimler til snurrer nr. 1 eller i 2 cm strimler til snurrer nr. 2.
    • Så skal der snurres! Det kan gøres på 2 måder (se billed)
    • Nr. 1: Skær 3 cm strimlen igennem på midten, men ikke helt. Flet/rul de 2 "strimler" om hinanden. Bind en knude med strimlen.
    • Nr. 2: Tag 2 cm strimlen og tag den ene ende mellem din pege-og tommelfinger. Snur strimlen rundt om fingrene 2-3 gange. Afslut med at tage strimlens anden ende mellem pege og tommelfinger og over snoningerne. Tag fingrene til dig, så enden af dejen hæftes ind i dejen.
    • Kom snurrerene på en bageplade med papir og dæk med et viskestykke.
    • Lad dem hæve 45 minutter.
    • Pensl kanelsnurrerne med æg og drys evt. med perlesukker.
    • Bag kanelsnurrerne ved 200 grader i ca. 15 minutter.
    • Kom dem på en bagerist og afkøl.
    • Spis dem lune.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    _________________________________________________________

    Og er du helt forvirret efter beskrivelsen, så er der en visuel guide her:

    Sådan snurres kanelsnurrer

     

     

    Metode 1

     

    Metode 2

     

    Er du stadig en smule i tvivl, kan jeg anbefale videoen: Snurra en kanelbulle
    Ellers så er det bare, at guffe løs i de lækre, lune skønheder - velbekom (: 

    kanelsnurrer

     

    Mere sulten?

    • Spiselige grankogler med Coco pops
    • Halloweenkage-med-spindelvaev-nem-kage-til-halloween
      Halloweenkage med spindelvæv
    • Muffins-med-vingummiorme-.-halloween-mufins
      Halloween Cupcakes med vingummiorme
    • Halloween muffins med Oreo edderkopper
      Halloween muffins

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Sandra

      november 03, 2016 at 6:58 pm

      Dem har jeg bagt en del gange efterhånden, de er ALTID et hit :P
      Nu har jeg lavet en dobbel portion, kan de mon fryses..?
      VH Sandra

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        november 16, 2016 at 10:55 pm

        Hej Sandra

        Skønt at høre, at opskriften kan bruges.
        Det kan de :)

    2. Luise

      oktober 28, 2016 at 10:25 am

      De ser simpelthen så lækre ud! men hvis jeg bager dem dagen i forvejen, vil de så stadig være lækre og saftige dagen efter? eller tror du de er blevet tørre. Skal nemlig have dem med på studiet, og kan ikke rigtig nå at bage om morgenen :)

      Vh. Luise

      Svar
      • Conny Falck

        oktober 07, 2023 at 9:21 am

        Hej, og tak for en dejlig opskrift, som jeg har benyttet mange gange.

        Nu har jeg brug for, at forberede kanelsnurrerne dagen før, og vil derfor høre om du har erfaring med at koldhæve de færdige snurrer? Kan det overhovedet lade sig gøre?

        På forhånd tak for svar :)

      • Loui&bearnaisen

        oktober 11, 2023 at 11:04 am

        Hej Conny

        Tusinde tak - hvor er det dejligt, at høre :)

        Det kan det sagtens. Du kan følge opskriften indtil step 16 og så dække dem til og komme i køleskabet i 12 timer.
        Tag dem ud dagen efter og lad dem hæve ca. 1 time på køkkenbordet. Og bag dem så, som du plejer.

        Mange hilsner
        Louise

    3. Emma

      juli 07, 2016 at 8:25 pm

      Hej :)
      Jeg ved godt det er et gammelt indslag, men prøver alligevel at spørge.. Jeg kan ikke se hvor mange antal snurrer opskriften skal give, har du et ca tal? :)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        august 15, 2016 at 12:15 pm

        Hej Emma

        Det står nederst under opskriften, der bliver cirka 20 styk :)

    4. Sandra

      november 01, 2014 at 3:29 pm

      Nøj nogle lækre kanelbullar, det er bestemt ikke sidste gang jeg bager dem :P

      Svar
    5. Jonna

      oktober 05, 2014 at 8:18 pm

      UHM, skal bage snurrer imorgen til kreaklubshygge. Glæder mig allerede:-)
      Så fin en billedvejledning. Dejligt.
      Hvor er dit redskab fra...?! Den der flade metaldims hvormed du sikkert nemt løsner dejen fra bordet?!??
      Gode hilsner Jonna

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        oktober 12, 2014 at 11:04 am

        Håber de smagte skønt :)
        Min dejskraber er fra Kunst&køkkentøj - men den kan vist fåes de fleste steder efterhånden :)

    6. Pernille

      januar 09, 2014 at 11:47 am

      Jeg har lige for et par dage siden lavet dine kanelsnurrer til min datters tre års fødselsdag, og de smagte HELT fantastisk. Både børn og voksne i børnehaven var helt oppe at ringe over dem, så tak for (endnu) en fantastisk opskrift! Og ikke mindst tak for den udførlige "snurre-guide" - selvom det var første gang jeg lavede snurrer, blev de rigtig fine at se på!

      Svar
    7. Tina Østerbye

      november 03, 2013 at 11:23 am

      Må bare bage dem igen og igen og igen - de er helt fantastiske. Et kæmpe hit herhjemme :-)

      Svar
    8. Maj-Britt

      marts 17, 2013 at 3:59 pm

      Mums, de blev bagt igår og halvdelen forsvandt som dug for solen. De smager super godt!

      Tak for opskriften!

      Svar
    9. Cecilia/copenhagencakes

      marts 08, 2013 at 8:34 pm

      Har lige kastet mig ud i opskriften - men kan se der ikke står hvor meget hvedemel der skal bruges. Har du et bud?

      Svar
      • Loui

        marts 09, 2013 at 11:08 am

        Hej Cecilia

        Jamen, det er lidt svært, at sige da dejen endelige ikke må blive for tør. Nok ca. 400-500 g - men prøv dig frem, det er vigtigere at ælte end tilsætte mel :)

      • Cecilia/Copenhagencakes

        marts 09, 2013 at 12:32 pm

        Haha fedt, jeg brugte så 600 gram, og de blev stadig kanon gode. Super lækre og på ingen måde tørre! Tak for opskriften :-*

      • Loui

        marts 09, 2013 at 7:15 pm

        Det lyder godt og godt du kunne lide dem :) Jeg skriver lige cirka mål ind for melet så ;)
        God weekend

    10. Marie Lundholm

      marts 08, 2013 at 7:40 pm

      Mums, de ser alt for gode ud!! Det må prøves :-)

      Svar
      • Loui

        marts 09, 2013 at 7:17 pm

        Dem skal du prøve, de er bare gode - lækre og snaskede ;)

    11. Ulrika - den glade kagekone

      marts 08, 2013 at 6:30 pm

      Gode billeder! Jeg vil da helt klart prøve en af teknikerne næste gang jeg skal bage mine yndlingsboller. Jeg har ofte bare slået en knude på strimlen. Det funker også. Men det er hurtigste er jo bare at lave en rulle og så skære ud ;-) hurtigt og nemt. Det er mit mantra! :-)
      God weekend!
      Mvh Ulrika

      Svar
      • Loui

        marts 09, 2013 at 7:19 pm

        Tak :) Ja, det er så mange måder, at gøre det på ;) Men er nu vild med, at fyldet ligesom kommer overalt i brødet, når man snurrer det :)
        Og ja, lige præcis - er som taget ud af min mund ;)
        God weekend

    12. Maj-Britt

      marts 08, 2013 at 1:48 pm

      Vi har stadig hele indkørslen til at dufte af kanel siden gemalens fødselsdag i lørdags og får sådan lyst til kanelsnegle når jeg går forbi. Disse skal vist laves i weekenden til en lille roadtrip :)

      Tak for inspiration :)

      Svar
      • Loui

        marts 09, 2013 at 7:22 pm

        Hahaha, frygter allerede for, at jeg alt for snart når dertil ;) Kommer jo til, at drømme om kanelsnegle HELE tiden efter ;)
        Håber du har fået bagt de lækre banditter og får en god tur :)
        God weekend

    13. Stine Vestermark

      marts 08, 2013 at 1:04 pm

      Hvorfor kommer du aldrig forbi med sådan nogle lækkerier til mig? <3 Jeg skal gerne være smagsdommer :D

      Svar
      • Loui

        marts 09, 2013 at 7:23 pm

        Hej søde Stine

        Jamen, bliver jo aldrig inviteret!! Næste gang jeg er nordpå, så kan du tro jeg kommer med en hel spandfuld lækkerier :D

    14. Gitte Hansen

      marts 08, 2013 at 12:14 pm

      Det er så fint, så fint!

      Sikke en god anvisning, vi behøver jo slet ingen film.

      Tak for din pædagogiske indføring i kanelsnurren, jeg har selv funderet noget over metoden, og ja det har afholdt mig fra at kaste mig ud i projektet.

      Tror godt jeg tør vove chancen nu.

      Tak!

      og tak for god inspiration som altid :-)
      Mange hilsner
      Gitte / Nogetiovnen

      Svar
      • Loui

        marts 09, 2013 at 7:24 pm

        Tak, hvor er du sød :)
        Ja, har også selv haft virkelig svært ved den, men med billeder bliver alting meget nemmere ;)
        Du skal helt sikkert kaste dig ud i det - det er guf :)

        Velbekom, god du kan bruge det :)

        God weekend

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2024 Louiogbearnaisen