Klassiske kærnemælkshorn

Klassiske kærnemælkshornJeg er inde i en periode, hvor de gamle kageklassikere står i kø for, at blive bagt. Igår var det kaffebrød, i dag er det klassiske kærnemælkshorn og imorgen? Ja, du må vente at se ;)

Kærnemælkshornene er nemme og kan fyldes med lige hvad du lyster. Her er de helt traditionelle med marcipan, men blød nougat eller frugtmos er også ret godt.

Som det nok ikke er gået nogens næse forbi, bliver der lavet en hel del i køkkenet denne uge. Men som det fremsynede menneske jeg er (host host…indimellem da) bliver der i de næste uger ikke meget tid til sjov og ballade i køkkenet. Jeg har en del møder, både seriøse og de mere sjove. Og lur mig, om studiet ikke også pludselig kalder højlydt.

Meeen, lige nu står den altså på friskbrygget kaffe, læsning og sol ….på terrassen :)


Klassiske kærnemælkshorn

Kærnemælkshorn – en klassiker
 
Ingredienser
  • 10 G GÆR
  • 1 DL KÆRNEMÆLK
  • 1 ÆG
  • 1 SPSK RØRSUKKER
  • 1 NIP SALT
  • 75 G BLØDT SMØR
  • CA. 200 G HVEDEMEL
  • 100 G MARCIPAN
  • 1 ÆGGEHVIDE
  • GROFTHAKKEDE MANDLER
Fremgangsmåde
  1. Rør gæren ud i kærnemælken og rør ægget i.
  2. Tilsæt sukker, salt og halvdelen af melet. Rør det hele godt sammen.
  3. Tilsæt det bløde smør og ælt det i dejen – tilsæt melet lidt efter lidt.
  4. Når dejen er æltet sammen kommes den tilbage i skålen, som dækkes med film.
  5. Stil den til hævning i køleskabet i time.
  6. Rul dejen ud til en cirkel på et meldrysset bord. Den være ca. 0,5 cm tyk.
  7. Skærcirklen i 12 “lagkagestykker”. Kom en lidt marcipan på hver stykke og rul trekanterne sammen. Du skal starte med den brede ende.
  8. Kom hornene på en bageplade med papir. Pensl med æggehvide og drys med hakkede mandler.
  9. Bag hornene ved 200 grader i ca. 15 min.
  10. Lad dem afkøle lidt på en bagerist.
  11. Server dem lune.
Nutrition Information
Serving size: 12

Klassiske kærnemælkshorn

TIP: Hornene er bedst nybagte.  Pga. af den store mængde smør, bliver de hurtig kedelige. Hvis de ikke alle skal spises samme dag, så frys dem ned. Til servering tages de op og lunes kort i ovnen – så er de som nybagte.

Klassiske kærnemælkshorn

Kommentarer

    • Loui&bearnaisen

      Hej Jane

      Sorte? Det har jeg godt nok aldrig prøvet. Tænker din ovn på have en meget kraftig undervarme. Prøv evt. at komme en bageplade under bagepladen med hornene, så de får knap så meget undervarme.

  1. Anne

    Jeg vil glæde mine kolleger men kærnemælkshornene i morgen. Vi har ikke tradition for fredagskaffe men tirsdagskage, som er ugens højdepunkt!!!

    • Loui&bearnaisen

      Hej Anne

      Orh, tirsdagskage er næsten endnu bedre, for de kan godt nok være hårde at komme igennem en gang imellem – genial tradition! Håber hornene vækker glæde :)

  2. Pia Schimmell Casper

    Hej Loui
    Jeg fik hornene serveret hos en nabo, og måtte bare have opskriften, og jeg må sige, at de er bare lækre. Men jeg gangede den lige op med 5, da det passer med en hel pakke gær, og det var slet ikke for mange. Jeg er nemlig den heldige ejer af en tupperware der kan dele i 8-16 lige store stykker. Fryseren blev hurtigt tømt. :)

    Mvh Pia Schimmell

  3. Lækre! :D Lige hvad jeg sad og ledte efter som dagen overspringshandling fra eksamenslæsningen – og med de fine billeder er jeg overbevist! Jeg må igang med kærnemælkshorn!

    • Loui

      Hej Lone

      Tusinde tak :) De er også bare rigtig lækre og perfekt her til weekenden ;)

      God weekend

      Mange hilsner

      Louise

    • Loui

      Hej Trine

      Ja, det er også bare gode :) Men advarer, det er meget varmt at bage dem i sommervarmen – æltning og ovn slog mig helt ud :P

      Mange hilsner

      Louise

Skriv en kommentar:

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Rate this recipe: