• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Kager og cookies » Muffins og cupcakes

    Bananmuffins med havregryn

    Af Louise | 15 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Noget af det mest drilske er bananer. De når at modne bare man vender ryggen til og derfor har jeg altid nogle stykker der har nået græsen for modenhed til min smag. Jeg har længe haft et mellemmåltid i tankerne, hvor de kunne bruges uden at blive til kage. De sidste par dage er der blevet eksprimenteret med muffins, hvor mængder og ingredienser er blevet skiftet ud fra andre opskrifter jeg har haft liggende.
    Disse er version 1. Havregrynene gør dem mættende og banan, krydderier og chokolade gør dem idelle til eftermiddagsmåltidet.
    Jeg lavede en næringsberegning på dem, fordi jeg er nørdet og fordi jeg lige skulle tjekke Kcal for dem. Pr. stk ligger de på 150 kcal, perfekt som et mellemmåltid.

    bananmuffins - opskrift på fedtfattige bananmuffins

    Fedtfattige bananmuffins med havregryn

    Print opskrift Pin opskrift
    Antal: 12

    Ingredienser

    • 3 modne bananer, moset
    • 2 tsk sukker
    • 1 æg
    • 2 tsk kanel
    • 2 tsk kardemomme
    • 2 tsk bagepulver
    • 150 g havregryn, her er brugt grovvalsede
    • 3 dl hvedemel
    • 1 dl mælk
    • 1,5 dl yoghurt 0, 5%
    • evt. ½ dl vand
    • 40 g mørk chokolade 70%, hakket
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Bland alle de tørre ingredienser sammen. Tilsæt bananmos, æg, mælk og yoghurt og pisk det godt sammen. Afhængig af konsistens kan der evt. tilsættes en smule vand. Det hakkede chokolade vendes i tilsidst og dejen hældes op i muffinsforme. Bages ved 180 grader i ca. 15-20 min.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

    Mere sulten?

    • Muffins-med-vingummiorme-.-halloween-mufins
      Halloween Cupcakes med vingummiorme
    • Halloween muffins med Oreo edderkopper
      Halloween muffins
    • Edderkop muffins
    • Æblemuffins med kanel og crumble - opskrift på nemme æblemuffins
      Æblemuffins

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Yvonne

      april 16, 2017 at 10:20 pm

      Kunne man eventuelt undlade chokoladen i opskriften? Tænker at hvis jeg undlader det, kan de godt gå som forholdsvis sunde bananmuffins til fødselsdags i dagplejen, hvor der er rimelig streng sukkerpolitik.. :)

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        april 27, 2017 at 1:00 pm

        Hej Yvonne

        Jep, det kan du sagtens :)

    2. Jeanette

      november 23, 2016 at 9:42 pm

      Når du skriver yoghurt er det sådan en natural (syrlig) en du mener? 😊

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        januar 04, 2017 at 2:07 pm

        Hej Jeanette

        Jep, det er det :)

    3. Karsten

      april 03, 2016 at 9:27 pm

      Man skal i hvert fald ikke-bruge billige papirformat. Vores hænger helt vildt fat og kan slet ikke slippe formen....

      Svar
    4. Tine

      august 28, 2013 at 11:03 am

      Kan man mon skifte melet ud med noget andet måske?

      Svar
      • Loui

        august 28, 2013 at 11:30 am

        Hej Tine

        Det har jeg ikke prøvet, så det kan jeg desværre ikke svare på. Når du skifter hvedemel med noget andet, vil bagværk blive mere kompakt. Men du kan prøve med hvid hvedemel, det er groft ellers rismel, boghvedemel eller mandelmel. Husk der ofte skal bruges mere væske så. Men igen resultatet vil blive markant anderledes, når hvedemelet udskiftes.

    5. Charlottekt

      juni 11, 2013 at 3:35 pm

      Hejsa :) jeg vil lige høre om de er fryseegnet?

      Svar
      • Loui

        juni 12, 2013 at 9:32 am

        Hej :) Det vil de sagtens kunne :)

    6. Marianne

      november 06, 2012 at 8:24 pm

      Gud sikke da mange slåfejl. Ville skrive at mine manglede noget sødme. Tror det var fordi mine bananer ikke var modne nok.....

      Svar
    7. Marianne

      november 06, 2012 at 8:22 pm

      Lavede disse i dag. Mine naglede noget døm. Tror måske det kan skyldes mine bananer ikke vr modne nok......

      Svar
      • Loui

        november 14, 2012 at 12:09 pm

        Hej Marianne

        Der er altid rigtig stor forskel på bananer, modning og sødme. Så en god ide er lige at smage på dem inden bagning - hvis de virker alt for søde til at spise plejer de, at være perfekte til bagning :)

    8. Anne V

      oktober 03, 2012 at 8:44 pm

      virkelig gode muffins!!!! jeg bagte dem lige her i går.. de smager super!

      Svar
      • Loui

        oktober 03, 2012 at 9:15 pm

        Hej Anne

        Det er jeg glad for at høre, at du kunne bruge dem :)

        Mange hilsner

        Louise

      • Loui

        oktober 11, 2012 at 10:07 am

        Hej Anne

        Tak, er glad for du kunne bruge opskriften :)

        Mange hilsner
        Louise

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2024 Louiogbearnaisen