"Nu jeg er hjemme ved mor et par dage, er den her ret et must. Det er ikke fordi der er det store i den eller den er særlig krævende, men det smager formidabelt og er en af de retter jeg er opvokset med.
Tricket med retten er af lade det simre længe, så kødet nærmest smelter på tungen og svekser bliver halvt udkogt i saucen. Og så skal der kulør i, masser af kunstig farve, der overhovedet ikke har en snært af virkelighed i sig. Men den er vigtig, lige så vigtig som mors hjemmelavede rødbeder på glas. Så ved man, at man er hjemme."
Mors sammenkogt med svesker
4 pers
-
1 spsk margarine
-
1 ½ tsk karry
-
400 svinekød i tern
-
1 liter vand
-
1 boullionterning
-
10 svekser
-
50 g ærter
-
Salt
-
Peber
-
3 spsk mazina
-
1 dl mælk
-
Kulør
-
evt. ½ glas champignon i skiver
Smelt margarinen i en gryde. Kom karryen i og brænd den af. Derefter kommes svinekødet i og brunes på alle sider. Tilsæt vand og boullion, samt svesker og lad det hele simre under låg i min 30 min. Jo længere, jo bedre smag. Rør mazinaen ud i mælken og jævn saucen, den skal være relativ tyk. Når saucen har den rette konsistens tilsættes kulør og ærter og der smages til med salt og peber. Lad det hele koge igennem, et par minutter.
Serveres med ris og hjemmesyltede rødbeder.
Skriv en kommentar