• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Louiogbearnaisen
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
menu icon
go to homepage
  • Opskrifter
  • Foto
  • Shop
  • Om
  • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Opskrifter
    • Foto
    • Shop
    • Om
    • Kontakt
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • TikTok
  • ×
    Home » Aftensmad

    Lammeculotte med hvidløg/rosmarin og små kartoffelgratiner

    Af Louise | 14 Comments | Indlægget kan indeholde affiliatelinks (links markeret med *)

    Lammeculotte

    Lam er enten en yndlingsspise eller en uldspise. Hos mig er lam, det ypperste stykke kød, der desværre bliver lavet alt, alt for sjældent.
    Her er lammet holdt helt enkelt med få krydderier og lavet som en steg i ovnen, med rosa kerne.

    Kartoffelgratinerne er en inspiration fra de berømte flødekartofler, der virkelig trængte til et løft. Wauw, de er gode de her. Og sammen med lammet, de bagte hvidløg og en omgang grønsager i ovnen, kan det ikke blive meget bedre og nemmere. Alt i ovn og maksimal duft.

    Tip: hvis der kommes tomaterne i ovnen, så blancher dem lige først og flå skindet af - det er en verden til forskel på det færdige resultat.

     

    krydrede-kartofler-med-spinat-og-lammestrimler

    Lammeculotte med hvidløg og rosmarin

    Print opskrift Pin opskrift
    Antal: 4 pers.

    Ingredienser

    • 2 stk lammeculotte
    • 2-3 spsk olivenolie
    • 1-2 spsk rosmarin
    • 1 fed presset hvidløg
    • salt
    • Peber
    • 1 dl hvidvin
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Rids lammeculotterne på fedtsiden, hvis ikke dette er gjort på forhånd. Bland olie med hvidløg og rosmarin og gnid culotterne godt ind i marinaden. Varm en pande og brun kødet på alle sider. Krydr med salt og peber, evt. et drys rosmarin. Kom kødet i et fad, med hvidvin i bunden og smid det i ovnen på 200 grader i ca. 30 min. Brug eventuelt et stegetermometer, for at sikre kernen bliver perfekt.
    • De her blev hevet ud da kernetemperaturen lå på 65 grader, hvilket svarer til en rosa kerne.
    • Dæk kødet til og lad det hvile i ca. 10-15 min, inden kødet skæres ud i tynde skiver.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

     

    krydrede-kartofler-med-spinat-og-lammestrimler

    Små kartoffelgratiner

    Print opskrift Pin opskrift
    Antal: 4 pers.

    Ingredienser

    • 4 kartofler
    • 1 stor pastinak
    • ½ dl kogevand
    • 1 dl mælk
    • Salt
    • Peber
    • Muskatnød
    • 1 dl piskefløde
    • 1 æggeblomme
    • Salt
    • Peber
    • En håndfuld revet ost
    • 1 tsk tørret timian
    Opskriften fortsætter efter annoncen

    Sådan gør du

    • Skræl og skær kartofler og pastinak i grove stykker - kog dem møre, men ikke udkogte.
    • Gem lidt kogevand og hæld resten væk. Med et piskeris eller en kartoffelmoser, moses kartofler og pastinak sammen, kom kogevandet og mælk i til en passende konsistens. Mosen skal være rustik - ikke helt most. Krydr til sidst med salt, peber og muskat. Smør 3 små kroketter og kom mosen i.
    • Rør fløde, æggeblomme, salt, peber og revet ost sammen og hæld blandingen over toppen af mosen. Drys med timian og bag kartoffelgratinerne ved 200 grader i ca. 20 min - til de er gyldne og faste.

    Gå ikke glip af de bedste opskrifter Klik her og kom med på Louiogbearnaise-holdet, så bliver du holdt opdateret om nye, lækre opskrifter :-)

     

    Kartoffelgratin
    Kartoffelgratin
    Kartoffelgratin

     

    Mere sulten?

    • Butterdejstaerte-med-kartoffel-og-ost
      Butterdejstærte med kartofler og ost
    • hasselback kartofler
      Hasselback kartofler
    • kartoffesalat med bacon og rødløg
      Kartoffelsalat med rødløg og bacon
    • asparges tærte med butterdej aspargestærte
      Aspargestærte med butterdej

    Reader Interactions

    Comments

      Skriv en kommentar Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

    1. Erik Jonassen

      april 07, 2018 at 9:18 pm

      Hel L&B
      Hvis man, som jeg, har en ovn med interval/impulsgrill og varmluft (de fleste nyere ovne) kan man springe stegepanden over- kødet kan med fordel lægges på en rist i en bradepande så luften kan cirkulere frit.
      Kernetemperatur og lignende er det samme, HUSK: skal være duppet TØRT!!! før tilberedning.
      Maillard effekten, https://fremmedord.dk/Maillard.html, (stegeskorpen) er knapt så udtalt, men man får mere tid til gæsterne;-)
      HIL usminkede madbilleder - hvis man lukker øjnene ved første bid er det jo smagen der tæller, æ ow.
      Super opskrift, overvejer at teste det i sous vide, så skal pande i brug.

      Svar
      • Louiogbearnaisen

        april 12, 2018 at 11:44 am

        Hej Erik,

        Tak for din kommentar og input.

        Hav en fortsat god dag.

    2. Else godiksen

      april 08, 2017 at 1:53 pm

      Kan man lave kartoflerne færdig dagen før og vente med fløfe og æg?

      Svar
    3. Daniel

      marts 20, 2016 at 3:43 pm

      Super opskrift. Tak for den. Det smagte rigtig dejligt.

      Svar
      • Loui&bearnaisen

        marts 29, 2016 at 12:22 pm

        Hej Daniel

        Tak :) Skønt at høre, at opskriften kunne bruges.

    4. Bitten

      oktober 07, 2013 at 8:11 pm

      Tak for en dejlig opskrift som ovenikøbet var super nem at lave :-) Det smagte bare himmelsk, vi fik også coleslaw til, og det passede fint til. Jeg havde ikke hvidvin ved hånden, men en åben flaske Grappa, som jeg brugte i stedet, det gav en fin smag.

      Svar
      • Loui

        oktober 10, 2013 at 12:07 pm

        Hej Bitten

        Tak, godt du kunne bruge opskriften :)

    5. Ranveig

      marts 29, 2013 at 10:41 am

      Det ser superlækkert ud, og jeg som i øvrigt EEEElsker lam, har aldrig lavet lammeculotte - den skal serveres til påskefrokosten!! Tak for inspiration og opskrift :D

      Svar
      • Loui

        april 01, 2013 at 6:02 pm

        Den er også mægtig god og den skal du helt sikkert prøve :D En af de næste dage kommer en lammekølle på bloggen - den er endnu bedre :)
        Velbekom og tak - fedt du kan bruge det :)

    6. Louise

      februar 08, 2013 at 11:50 am

      Hej Loui
      Det ser mega lækkert ud, og jeg vil bruge den i aften. Hvis opskriften skulle gøres lidt bedre, kunne du vedlægge opskriften på de ovnbagte grøntsager, for det ville jeg også gerne lave.

      Svar
      • Loui

        februar 18, 2013 at 10:01 am

        Hej Louise

        Den er også mægtig god :) Hmm, tror ikke rigtig jeg har nogen opskrift på dem, desværre.. Men skriver det lige bag øret, at få opdateret opskriften :) Håber culotten blev skøn :D

    7. Bruce Lindberg

      december 09, 2012 at 11:28 am

      Jeg skulle lige se tricket med at få lammeculotterne til at være pæne og brune uden at blive tørre. Det var stegepanden. De små kartoffelgratin'er ser meget elegante ud. Det kan forberedes på forhånd hvis man har travlt med noget lige inden det skal serveres. Jeg laver dog en anden variant i dag, men skriver den bag øret, når jeg vil blære mig for nogen. Jeg kan godt lide den ægthed, der er over din side. Det er ikke modelfotos. Det er sådan, det ser ud i virkeligheden.

      Svar
      • Loui

        december 10, 2012 at 7:22 pm

        Hej Bruce

        Jep, stegepanden er altid vejen frem - næsten ligemeget hvad stege, du har med at gøre :)
        Ja, portionsretter er altid ret lækre - og perfekt til gæster, så dem må du helt sikkert hive ud af ærmet en dag.
        Tak, er rigtig glad for du kan lide min blog :)

    8. Per Frimann

      november 30, 2012 at 12:46 pm

      Hej Loui,

      Først og fremmest er det meget flot blog, du har.

      I aften står den på netop lammeculotte, hvorfor jeg surfer lidt rundt for at blive inspireret til lidt tilbehør.

      Og inspirationen fandt jeg så her!

      Men tillad mig lidt drilleri. Du skriver 4 stk. under titlen på gratinerne, men 3 i opskriften! ;o)

      Fortæt det gode arbejde!

      Mvh

      Per

      Svar

    Primary Sidebar

    GØR SOM OVER 25.000 ANDRE

    Få opskrifter, guides og (vanvittige gode) tilbud på bøger og kurser.

    Du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik.

    Louise Lyshøj

    Louise - Louiogbearnaisen

    For dig, som er vild med nem mad og mundvandsløbende madbilleder - tilsat en god portion ord, uhøjtidelighed og mangel på løftede pegefingre. Er med på obligatorisk fredagskage, spandevis af kaffe og opskrifter, som er nemme og ligetil

    Gør som +25.000 andre og få det hele med →

    Populære opskrifter

    • verdens bedste Chocolate Chip Cookies - cookies opskrift
      The Best Chocolate Chip Cookies
    • Tortellini med soltørrede tomater, parmesan, spinat og kylling-4
      Tortellini med soltørrede tomater, spinat og kylling
    • pølsehorn
      Pølsehorn
    • banankage
      Banankage med chokolade

    Se flere opskrifter →

    Gratis video-masterclass

    Sådan vælger du det rigtige fotoudstyr, som begynder

    - 1 times tætpakket video-træning, så du kan tage blændende gode billeder med det rigtige fotoudstyr fra start.

    SE MED NU >>

    Footer

    ↑ Til toppen

    Kontakt

    • Kontakt
    • Services
    • Annoncering
    • Kursus

    Nyhedsbrev

    Gør som +25.000 andre og kom med på holdet!
    Få nye opskrifter, guides og sprøde tilbud.
    Klik her og tilmeld dig

    Info

    • Opdater privatlivsindstillinger
    • Cookie- og privatlivspolitik

    Copyright © 2024 Louiogbearnaisen